The Millennium Bell-Mike Oldfield

The Millennium Bell | Mike Oldfield

03.09.2016 / Blog / Super User / 2071 hits / Comments

Mike Oldfield kreeg het idee voor The Millennium Bell tijdens de presentatie van Tubular Bells III in september 1998 in Londen, waar hij de bellen van zijn muziek samen liet gaan met het slaan van de klokken van Big Ben. Met de hype van het verstrijken van het millennium in het achterhoofd, aangevuld met een al dan niet commercieel ingegeven fin-de-siècle gevoel  waar veel artiesten toen al gebruik van maakten, bedacht en componeerde Oldfield The Millennium Bell.

The Millennium Bell zag in 1999 het levenslicht en was niet alleen het twintigste werk van Oldfield, maar ook het derde album dat binnen een tijdsbestek van een jaar werd uitgebracht (na Tubular Bells III en Guitars). In de Roughwood Studios componeerde, produceerde en speelde Mike zijn Roland VG8 synth gitaar. Ook schreef hij hier de vele arrangementen voor het London Session Orchestra, dat alle muziek in een dag in de Abbey Road Studios opnam. Verder komen diverse koren en gastartiesten op het album aan bod, waaronder Simply Reds drummer Gota Yashiki.

Bestellen: The Millennium Bell | Mike Oldfield

About The Author

Super User

Super User

Marianne
Marianne is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en het aanspreekpunt in de videotheek voor o.a het verhuur van dvd's, verkoop e-sigaretten, e-liquid en verkoop vinyl lp's

Want to reach this author? |
Notice: Please install JComment component if you want to use it!