Pollinator (Lp) | Blondie

Pollinator is het 11e studio album van de iconische band Blondie uit New York, en is de opvolger van Ghosts Of Download uit 2014. Op dit album keert de band terug naar een meer band-georiënteerd geluid en is samen geschreven met onder andere Dave Sitek, Charli XCX, Sia, Dev Hynes en Johnny Mar.

Pollinator is het 11e studio album van de iconische band Blondie uit New York, en is de opvolger van Ghosts Of Download uit 2014. Op dit album keert de band Blondie terug naar een meer band-georiënteerd geluid en is samen geschreven met onder andere Dave Sitek, Charli XCX, Sia, Dev Hynes en Johnny Mar.

Aan samenwerkingen valt op dit album niets te wensen over te laten: Joan Jett en Laurie Anderson zijn te horen op de track Doom Or Destiny, en The Gregory Brothers zijn te horen op When I Gave Up On You. Bijzonder aan deze artiesten is dat ze allen in hun carrière op een of andere manier beïnvloed zijn door Blondie. Debbie Harry zegt daar het volgende over: “Their material is part of us and we are part of them. It’s a celebration of recycling!”

Het album Blondie| Pollinator (Lp)   is opgenomen in de beroemde studio The Magic Shop, waar David Bowie zijn laatste album Blackstar opnam. Pollinator werd geproduceerd door John Congleton (St Vincent, David Byrne, John Grant).

Bestellen: Pollinator (Lp) | Blondie